Gratis fragt ved køb over 239 kr
Hurtig levering
Kontakt: info@domusnord.com
Prisgaranti på alle produkterProjekt nyt spisebord i linoleum

Af Lise Høyer (instagram.com/lisehoeyer)
Jeg har altid ønsket mig et rundt spisebord, men aldrig ejet et. Og NU skulle det være. Kravene var ikke store - det skulle “bare” være rundt!
Jeg ledte internettet tyndt i flere måneder. Fandt et par stykker, der var fine, men hvor farven bare ikke helt var den rigtige. Jeg overvejede gør-det-selv-løsningen med en bordplade og nogle bordben. Men eftersom mine gør-det-selv-projekter ikke altid ender godt, droppede jeg hurtigt den idé. Ja, jeg opgav vel faktisk projektet helt for en stund. 
Lige Indtil jeg en dag blev inspireret på Instagram. Jeg så et billede af et bord - rundt naturligvis - med linoliums overflade. Og det viste sig, at virksomheden bag det fine bord (og mange andre flotte sager) var Domusnord! 
Det viste sig også, at farvevalget af linoleum, størrelsen, formen og bordbenene var mange! Det gjorde ikke nødvendigvis beslutningen nemmere, men jeg var dog tæt ved målet kunne jeg fornemme. Jeg vidste, at det var præcis et rundt linoleum spisebord fra Domusnord, som skulle stå i mit køkken! Nu skulle beslutningen om linoleum farvevalg, størrelse og bordben blot træffes. Det tog også lidt tid. Faktisk havde jeg lyst til at vælge et linoleumsbord i alle farver! Jeg vendte dog hele tiden tilbage til den sandfarvede overflade (Pebble). Virkelig smuk! MEN. Med to børn i den tidlige skolealder, makrelmadder, lasagne osv. - hvordan ville det så gå med en forholdsvis lys linoleum overflade? 
At købe et linoleumsspisebord online kan godt være lidt en tillidssag. For hvordan ser det i virkeligheden ud? Jeg skrev derfor direkte til Domusnord for at høre til den lyse linoliumsoverflade - hvordan den skulle vedligeholdes, og om det kunne overleve makrelmadder uden at tage farve. Lynhurtigt fik jeg svar på mail. Og lynhurtigt kunne jeg fornemme, at der var mennesker bag, der sætter en ære i at levere kvalitetsmøbler! Svaret lød, at det sagtens kunne klare makrelmadder og lignende. Jeg var  nu tryg ved at købe mit nye linoleumsspisebord online, og jeg gik med et rundt bord Ø125 cm i farven Mushroom Beige inklusiv grå bordben. Jeg vidste på forhånd, at der var leveringstid, og da bordet kom helt som lovet til den aftale dag og tid, viste det sig at være al ventetiden og den lange beslutningsproces værd! Hold. Nu. Op! Simpelthen det smukkeste spisebord jeg nogensinde har ejet!
Og selvom jeg var blevet lovet, at bordet sagtens kunne klare madrester mm. uden at tage skade, så kommer det til stadighed bag på mig, hvad jeg uden yderligere knofedt kan få af det bord uden at det så meget som levner antydningen af farver eller pletter! Imponerende.  
Det er bestemt ikke det sidste Domusnord-bord jeg skal eje!
Tak for virkelig god service via mail, for levering fuldstændig til tiden og for at berige mit køkken med det smukkeste spisebord. 

Find spisebordet her
Lise Høyer, glad Domusnord-kunde

 
Når billeder på væggen skaber rummet

Picasso sagde at kunst børster hverdagsstøvet af vores sjæl. I Domusnord har vi en dyb passion for plakater, billeder og kunst. Vi er i udgangspunktet en designvirksomhed, som dyrker det enkle og funktionelle i alle de designprodukter vi arbejder med, uanset om det er møbler eller tilbehør til hjemmet. Derved gives der plads til, at rummet og kunsten kan indtage sin rette plads og skabe præcis den stemning man ønsker. Ofte bliver man overrasket over, hvor meget et enkelt motiv på væggen kan ændre ånden i rummet. Tænk blot på hvor meget stemning der er på et kunstmuseum til trods for, at den fysiske ramme ofte blot er kolde, hvide afsjælede rum og gulve. Boligen uden vægmotiver giver ofte stemning af noget upersonligt eller at der ikke bor nogen. Vi synes man skal udfordre alle rum om, hvorvidt der ikke kunne være en plakat i ramme til at skabe stemning. Stuen, kontoret, børneværelset, køkkenet, gangen, entreen eller sågar toilet og bryggers fortjener ekstra sjæl med et billede eller en plakat. Billeder er også med til at udtrykke dine tanker, drømme og din fantasi. På kontoret hænger verdenskortet i flotte farver og vidner om den verden, som er omkring os. I gangen uden vinduer bliver plakaten et ’ekstra’ vindue med udsigt. I soveværelset tilfører billederne noget dejligt at vågne til og giver en god start på dagen. Udnyt også mindre vægstykker til at placere et eller flere mindre motiver. Brug billeder og plakater til at give dig og dine gæster noget at tale om. Når du tør og har pladsen skal du prøve med store motiver og lade farverne få frit spil. Hos Domusnord har vi en del spændende kunstnere, som udgiver deres motiver gennem os. Spørg os gerne til råds og giv din bolig mere sjæl.
 
Vores passion og kærlighed til linoleum på bordet

Af Claus Due, Domusnord 2021
Linoleum har altid fascineret og fulgt os i Domusnord. Ved nærmere eftertanke har vores familie igennem flere generationer næsten altid anvendt linoleum i alle farver som topmateriale på vores borde. Det skyldes at linoleum på alle områder møder vores behov som det optimale materiale at både arbejde og spise ved. Jeg vil gerne prøve at gennemgå, hvorfor linoleum er det optimale materiale til bordet.

Det første man bemærker ved mødet med linoleum er den tidløse matte overflade, næsten som ubestrøget mat papir. Dette er jo ikke tilfældigt, da linoleum og papir har træfibre tilfælles. Dette giver en rolig og venlig overflade uden genskin. Uanset og linoleumsbordet står ved vinduet eller i rummet som enten arbejdsbord eller spisebord kaster det aldrig skinnede reflekser mod øjet. Linoleum føles behageligt at røre ved og giver aldrig en kold fornemmelse som mange andre typer overflader. Samtidig har linoleum en behagelig akustik og dæmper lyden, hvilket kan være praktisk, når man sidder omkring spisebordet eller når man arbejder. Faktisk virker akustikdæmpningen lidt som hvis man har en dug på bordet. Samlet kan man sige, at linoleumsbordet bidrager til en behagelig stemning.
Linoleumsbordpladen er fremtidens produkt. Miljøvenligheden er til at får øje på. Hos Domusnord er alle vores bordplader dansk produceret, hvilket sikrer et lavt CO2 aftryk ved transport. Yderligere er levetiden for linoleumsborde ganske lang. 

Over tiden vinder linoleumsbordet også. Vedligehold er enkel og normalt er en blød klud opvredet i varmt vand nok til at sikre et rent og pænt bord. Linolien i materialet sikrer at overfladen let slipper eventuelt smuds og samtidig trives bakterier dårlig på linolieoverfladen. Der bør ikke anvendes skrappe rengøringsmidler. Efter behov kan man med rette lave en let opblanding af vand og flydende sæbespåner (ikke brun sæbe) som påføres med opvredet filtklud, som eftertørres med rent vand efter 5 minutter. Hermed står pladen flot og ensartet igen. Linoleum på bordflader patineres meget langsomt og med ynde. Faktisk har nogle af vores 30 år gamle linoleumsborde næsten ingen patinering og den oprindelige overflade og farveglød kan let bibeholdes.
Hvis du vil vide mere er du altid velkommen til at kontakte Domusnord.

Hvis du ønsker at se vores store udvalg af linoleumsbordplader samt tilhørende bordben, kan du se mere her.
  

Vores historie handler om dansk funktionelt design

I 1947 tegnede den danske arkitekt MAA Willy Fangel et legetøjskoncept, som han gav navnet Connector Building Set og dette blev startskuddet til en familievirksomhed i flere generationer. Tanken bag Connector var at bryde normen og lave legetøj baseret på den måde børn gerne ville lege på og hvor legen og fantasien var i centrum. Connector legetøj byggede på et matematisk geometrisk design domineret af cirkler og kvadrater og udført i bøgetræ i høj kvalitet. Helt frem til 1990’erne blev Connector legetøj produceret og solgt i en række lande og modtag gennem årene en række priser og udmærkelser for sit pædagogiske fremsyn.

I 2015 fik barnebarnet Marie-Louise Fangel og hendes mand Claus Due ideen til et nyt design af den velkendte stikdåse som vi alle ofte bruger mange forskellige steder. Med inspiration fra Willy Fangels geometriske principper og med udgangspunkt i høj funktion og design tegnede de Connector stikdåsen og satte den i produktion og herfra udsprang virksomheden Domusnord Copenhagen. Efterfølgende har Domusnord Copenhagen lanceret nye designs - altid med reference til Willy Fangels geometriske principper og i høj grad med øje for designets daglige funktion og virkelighed. Designduoen udarbejder egne designs og arbejder desuden tæt med dygtige industrielle designere og arkitekter, som deler samme designfilosofi. Tanken i designet er altid med udgangspunkt i den faktiske måde vi lever og arbejder på. I Domusnord Copenhagen hylder vi derved sammenhængen mellem det enkle og det praktiske design forenet i gode og ærlige materialer.

Velkommen til Domusnord Copenhagen.